Safran

Safran


Varenummer: 9802503 PK
Safran er uundværlig i mange klassiske retter, fra paella til luciabrød, men smager også skønt i risotto, is og supper. Den iranske safrans små, røde tråde har en aromatisk, sødlig duft og smag og giver en flot, gul farve til din ret. Safran er de røde støvdragere fra safrankrokus, Crucus Sativus, og det er blevet brugt som krydderi i det persiske køkken i århundreder. Fra Persien spredte krydderiet sig til resten af Mellemøsten, Indien og Sydeuropa og er i dag et uundværligt krydderi i mange klassiske retter. Denne safran kommer fra Iran. Safrankrokus blomstrer om efteråret, og høsten varer kun nogle få uger, hvor blomsterne er på deres højeste. Alt foregår ved håndkraft, for de spæde krokus er for sarte til maskiner. Mange hænder skal der til for at plukke blomsterhovederne, trække de røde tråde ud og lægge dem til tørre i solen. Safran går for at være verdens dyreste krydderi, men er heldigvis også drøj i brug. Bare nogle få tråde giver smag til en hel ret.
Vis mere
Vis mindre
Colli12 æsker/krt
Pakkestr2 gr/pk - 12 pk/æske
PakningANDET
OpbevaringTØRT,MØRK,KØLIGT
Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.