Ribeye med rødvin 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
4 bøffer af US Ribeye
800 g kartofler
Timian
1 tsk. spidskommen
2 gulerødder
1 rødløg
1 rød peberfrugt
Sauce:
1 løg
1 stk. gulerod
2 fed hvidløg
en lille håndfuld Svampe
½ dl Aceto balsamico
1 tsk. honning
2 dl kraftig rødvin
Timian
olivenolie  

Tilberedning

Kartoflerne skrælles, skæres i både og krydres med timian og hvidløg. Bland med olivenolie og steg dem i ovn ved 200 grader til de er møre. Løg, gulerod og svampe hakkes fint. Sauteres i olie. Tilsæt balsamico, rødvin, honning og timian og lad den reducere til det halve ved medium-høj varme. Smag saucen til med salt og peber. Tilsæt evt. lidt kalvefond, hvis saucen mangler smag og dybde og jævn evt. til sidst. Peberfrugt skæres i strimler, gulerødder i klodser, rødløg i både. Gulerødder og løg blandes med olivenolie, salt og spidskommen. Bag dem i ovnen til de er møre og bland med de fintsnittede peberfrugter. Ribeye bøfferne smøres med lidt olie og steges på en meget varm grillpande 1-2 min. på hver side. Krydr med salt og peber. Server med kartofler og grønsager og byd saucen til.