Ragout af dyrenakkesteg 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
1 kg dyrenakkesteg
½ selleri
2 gulerødder
1 persillerod
2 porrer
1 frisk chili
2 kviste frisk timian
2 laurbærblade
½ flaske rødvin Olie
250 g svampe
200 g perleløg
100 g røget flæsk
1 spsk. solbærgelé  

Tilberedning

Rens alle urterne og skær dem i passende stykker. Brun nakkestegen i olie på alle sider i en stor gryde og krydr med salt og peber, kom urter og krydderurterne ved og braiser sammen i 20 min. Hæld rødvinen ved og lad stegen braisere videre i 1½ time. Rens svampene og pil de små løg. Skær flæsket i terninger og rist det hele gyldent på en pande. Tag stegen op af gryden og skær den i tykke skiver. Kom løg og svampe op i gryden og smag til med solbærgelé og evt. mere væde (vin, fond eller øl). Læg kødet tilbage i grønsagerne og lad det hele snurre færdigt.  

Tilbehør

Pillede aspargeskartofler og godt landbrød kan ledsage denne kraftige ret.