Provencalsk kanin 

Ingredienser


1 stor kanin
2 dl. tør hvidvin
1 kvist salvie
2 kviste timian
1 kvist rosmarin
6-8 fed hvidløg
100 g sorte oliven
salt og peber
Tilbehør:
1 dl. olivenolie
2 gule peberfrugter
2 røde peberfrugter
2 spsk. olivenolie,
eddike
2 fed hvidløg,
salt & peber 

Tilberedning

Kaninen udskæres i 10-12 stykker og lægges i et ovnfast fad blandet med grofthakkede hvidløg og krydderurter. Drys med salt og peber og overhæld med god olivenolie og tør hvidvin. Steges ca. 40 minutter i ovnen ved 180oC. Husk at vende kaninstykkerne af og til. Lad de udstenede oliven stege med i fadet de sidste 10 minutter. Tilbehøret ”marinerede peberfrugter” kan forberedes i god tid forinden. Sæt peberfrugterne under grill, eller i meget varm ovn, indtil skindet ”bobler op” og bliver let brunlig. Når de er afkølede går det ganske nemt med at trække skindet af. Derefter fjernes kernerne og ”kødet” skæres i 2 cm tykke strimler, som krydres med salt og peber. Marineres i nogle timer sammen med hvidløg i tynde skiver i en marinade af olivenolie og eddike – gerne sherryeddike. 

Tilbehør

Skær brødet og luk den kølige vin rosé op. God fornøjelse…