Poussiner med abrikos-rosmarinsauce
Ingredienser
Ingredienser til 4 personer:
4 poussiner
1 spsk. olivenolie
1 kvist timian
1 fed hvidløg
Salt og peber
Til saucen:
4 skalotteløg
150 g abrikoser
2 kviste rosmarin
2 spsk. fintrevet ingefær
1 dl hyldeblomsteddike eller anden mild eddike
3 dl hvidvin
3 dl hønsefond
olivenolie
chili efter smag
honning
salt og peber
4 poussiner
1 spsk. olivenolie
1 kvist timian
1 fed hvidløg
Salt og peber
Til saucen:
4 skalotteløg
150 g abrikoser
2 kviste rosmarin
2 spsk. fintrevet ingefær
1 dl hyldeblomsteddike eller anden mild eddike
3 dl hvidvin
3 dl hønsefond
olivenolie
chili efter smag
honning
salt og peber
Tilberedning
Poussinerne renses, brunes i olivenolie, krydres med salt og peber og steges, sammen med timian og hvidløg i ovnen ca. 35 minutter ved 180°. Når lårene let går fra skroget og saften fra fuglen er helt klar, er poussinen gennemstegt. Mens poussinerne steger færdig tilberedes saucen. Sauter løg og abrikoser, som er skåret i tern i olivenolien og tilsæt ingefær og rosmarin. Hæld eddiken på og lad den næsten koge væk, hvidvinen koges ind til det halve og til sidst tilsættes hønsefonden. Saucen smages til med honning , chili salt og peber.
Tilbehør
Server kogte ris eller hvede til.