Pollo Diavolo 

Ingredienser

Ingredienser til 3-4 personer:
1 stor majskylling eller landkylling 1,3 – 1,5 kg
5 fed hvidløg
1-2 friske eller tørrede chili
1 løg
3/4 kg friske tomater eller 2 dåser flåede tomater
1 dl hønsefond
1 dl hvidvin
100 g udstenede oliven
hakkede friske krydderurter (basilikum, oregano, timian, persille)
1 dl olivenolie
salt, peber 

Tilberedning

Kyllingen deles i passende stykker. Man skærer lårene af og deler dem i 2. Vingerne skæres af, vingespidserne kasseres eller bruges til fond, brystet klippes af og deles i 3-4 stykker. Ryggen kasseres eller bruges til fond. Tomaterne flåes og hakkes, løg, hvidløg og chili hakkes. Oliven skæres i skiver. Nu brunes kyllingestykkerne i olien i en dyb sauterpande til de er gyldne, tages op og krydres med salt og peber. Løg, hvidløg og chili svitses og de flåede og hakkede tomater samt hønsefond og hvidvin tilsættes. Læg først kyllingelårene tilbage i sovsen og lad dem simre under lag i 10 minutter. Så læg bryst- og vingestykkerne og olivenskiverne i og lad retten yderligere simre i 10 minutter. Til sidst vendes de friskhakkede krydderurter i saucen og den smages til med salt og peber og evt. lidt Aceto Balsamico. Balsamisk eddike, eller Aceto Balsamico egner sig fortrinlig til at give et pift til sovsen, da den skaber en balance mellem sødt og surt og afrunder dermed smagen. 

Tilbehør

Kogte tagiatelle eller penne og en blandet salat med fx. rucola egner sig perfekt til denne ret.