Geléen er lavet af Piment d’Espelette-juice, sukker, pektin og citronsyre og har en flot, rød farve. Smagen er sødlig og frugtig med et strejf af syrlighed og mediumstærk chilistyrke. I Baskerlandet har de en lang og stolt tradition for at bruge lokale produkter, og den viderefører familien Accoceberry, der har arbejdet med baskiske fødevarer i mere end et halvt århundrede. Pierre Accoceberry, der er anden generation i familievirksomheden, har forfinet kunsten at bearbejde den stærke, baskiske Espelettepeber til pulver, pasta og gelé, der giver smag og varme til saucer, supper, ost, kød og fisk. Legenderne vil vide, at Espelettepeberfrugten, der egentlig er af sydamerikansk oprindelse, blev bragt til Espelette af en af Columbus’ sømænd. I hvert fald trives peberfrugten i Baskerlandets varme klima og har nærmest opnået kultstatus blandt kokke og foodies. I 2000 fik peberfrugten oprindelsesmærkningen AOC – Appelation d’Origine Contrôlée.
Colli | 12 gl/krt |
|
Pakkestr | 100 gr/gl |
|
Opr. land | Frankrig
|
|
Pakning | ANDET |
|
Opbevaring | TØRT,MØRK,KØLIGT |
|
|
|