Perlehønelår med svampe 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
4 perlehønelår
salt, peber
600 g friske svampe, f.x. kantareller, Karl Johan, champignon alt efter sæson
citronsaft
1 skalotteløg
50 g smør
lidt hvidvin og fløde
salt/peber
pistacier og persille til pynt  

Tilberedning

Gnid svampene rene eller skrab dem rene med en kniv. De må ikke skylles. Skær svampene i skiver, dryp dem med lidt citronsaft, så de ikke bliver brune. Pil løget og hak det fint. Smelt smørret i en stor pande. Svits løgene i smørret, til de er glasklare. Læg så en håndfuld svampe ad gangen på panden og steg dem under omrøring. Når alle svampe er stegt krydres med salt og peber Lad svampene simre blidt ved svag varme i 10 minutter. Til sidst spædes med lidt hvidvin og fløde og smages til. Brun perlehønelårene på begge sider og sæt dem i en 180 grader varm ovn i 10-15 min til de er færdige. Anret lårene sammen med svampene og drys med persille og ristede usaltede pistaciekærner.  

Tilbehør

Server med frisk pasta eller brød.