Perlehønebryst med sesam og urtesauce
Ingredienser
Ingredienser til 4 personer
4 perlehønebryster
4 spsk. mel
salt, peber
2 æg
4 spsk. sesamfrø
olivenolie
2-3 nye gulerødder
1 løg
1 tyk skive selleri eller 4-5 stængler bladselleri
2 porrer
2 fed hvidløg
2 laurbærblade
2 dl hvidvin
2 dl fløde
50 g smør
salt
Piment Espelette
4 perlehønebryster
4 spsk. mel
salt, peber
2 æg
4 spsk. sesamfrø
olivenolie
2-3 nye gulerødder
1 løg
1 tyk skive selleri eller 4-5 stængler bladselleri
2 porrer
2 fed hvidløg
2 laurbærblade
2 dl hvidvin
2 dl fløde
50 g smør
salt
Piment Espelette
Tilberedning
Vend perlehønebrysterne først i mel med krydderier, derefter i sammenpiskede æg til sidst i sesamfrø. Steg dem 4-5 min på hver side i olie på en pande til de er gyldne og gennemstegte. Rens grønsagerne og skær dem i små tern. Kog dem i hvidvin tilsat laurbærblade til de er møre og vinen næsten er dampet væk. Spæd med fløde smag til med salt og Piment Espelette og lad saucen koge til den er jævn, monter med smørret til sidst. Anret perlehønebrysterne på saucen.
Tilbehør
Server små kogte kartofler til.