Perlehøne i stegeso 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
2 perlehøns
2 gulerødder
1 porre
1 helt hvidløg
½ selleri
2 timiankviste
2 dl bouillon
30 g smør
Salt, peber 

Tilberedning

Rens og skyld grøntsagerne og skær dem i tern. Pil hvidløgsfeddene og giv dem et opkog i lidt mælk eller vand, det gør dem milde. Læg grøntsagerne og timiankvistene i bunden af en stegeso. Har man ikke en stegeso, kan man bruge et ildfast fad med låg. Smør perlehønsene med smør drys med salt og peber og læg dem ovenpå grøntsagerne og hæld bouillonen over. Læg låg på og sæt stegesoen i koldt ovn, som sættes på 200 o C. Lad retten braisere i ca. 1 time 

Tilbehør

Grøntsagerne kan varieres efter årstiden Serveres med godt brød og en frisk grøn salat.