Orientalsk and 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
1 berberiand på ca. 3 kg
3 appelsiner
1 æble
50 g rosiner
100 g malede hasselnødder
2 spsk. hakkede mandler
1 tsk. hakket ingefær
2 fed hvidløg
1 porre
3 gulerødder
1 laurbærblad
1/4 l hvidvin
4 tsk. honning
1 spsk. maizena
Saft af en citron  

Tilberedning

Skær hals og vingespidserne fra anden og krydr med salt og peber. Skræl appelsinerne og æblet og skær dem i tern, bland med rosiner, ingefær, hasselnødder, mandler og 1 tsk. honning og fyld i anden. Luk anden med kødnåle og læg den i en dyb bradepande. Hak hvidløgene og skær gulerødder og porre i tern, læg grønsagerne og laurbærbladet i bradepanden til anden og spæd med hvidvin. Stil nu det hele i en forvarmet ovn på 160o C i 1 ½ time. Kom evt. mere væske ved undervejs. Nu skal anden på en rist (husk at stille noget under, så fedtet kan dryppe af) og grønsagerne og sovsen sies og skummes af for fedt. Smag til med citronsaft, honning, salt og jævn sovsen lidt. Skær anden ud og server med fyld og sovs.  

Tilbehør

Kogte basmatiris passer fint eller prøv at stege de kogte ris i noget smør på en pande, vend dem på et låg når de er gyldne på den ene side og steg færdig til en riskage.