Opskrifter med fjerkræ

Der findes ikke det køkken i verden, hvor kyllingen ikke spiller en fremtrædende rolle.
Næsten hvert land har en "nationalret" med kylling.

- i Frankrig serveres den med krebs og i rødvin,
- i Kina serveres den med ingefær,
- i Mexico med chokolade,
- i Chile med chili og i Spanien i ris.
- i Amerika griller man den.
- i England koger man den.
- i Frankrig grydesteger man den og
- i Østrig frituresteges den.
...men i stort set alle lande bliver den stegt.

Helstegt økologisk kylling med hvidløg og bagte rodfrugter

Helstegt økologisk kylling
Ingredienser: til 4 personer
1 økologisk kylling
2 hele hvidløg
10 sorte peberkorn
1 laurbærblad
1 stor kvist timian
2 tsk. groft havsalt
Bagepapir.
Tilbehør: Blandede rodfrugter, timian, olivenolie
Gnid kyllingen indvendig med salt og fyld den med hvidløg, laurbær, timian og peberkorn.
Bare del hvert af løgene i fed, lad feddene beholde skallen på og så ind i kyllingen med dem.
Det lyder voldsomt, men resultatet bliver meget delikat og ikke spor hidsigt...
Tag et rigeligt stort stykke bagepapir. Gnid det med smør eller olie, læg kyllingen med brystet nedad på bagepapiret og pak den godt ind. Læg den indpakkede kylling i et ildfast fad og bag den i ovnen ca. 1-1½ time ved 200°C. Kødsaften skal være helt klar i farven. Resultatet er en kylling der både er stegt og bagt og kød, der har taget smag af alle krydderierne indeni. Partér kyllingen og anret det saftige kød i et fad og hæld stegeskyen over.
Tilbehør: Bagte rodfrugter, skrællede og skåret i tern og vendt i timian og olivenolie, salt og peber. Lægges i en bradepande og bages ca. 30 min i ovnen ved 200°C. 


Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.