Moussaka 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
750 g auberginer
3 spsk. olie
1½ tsk. groft salt
Kødsauce:
125 g. hakket løg
2 fed knust hvidløg
600 g hakket lammekød
3 spsk. olie
1 dåse konc. tomatpuré
1 tsk. kanel
1 dl. vand
groft salt, peber
Bechamelsauce:
30 g. smør
3½ spsk. hvedemel
½ l. mælk
½ tsk. groft salt peber
½ tsk. revet muskatnød
150 g. revet mild ost
1 dl. fløde 13%
2 spsk. rasp  

Tilberedning

Skær auberginerne i 1 cm tykke skiver. Drys med salt og lad dem trække ca. 10 min. Dup auberginerne tørre, og rist dem på panden i olie. Kødsauce: Svits løg, hvidløg og kød i olie. Tilsæt tomatpure, vand og smag til med krydderierne. Lad saucen koge ved svag varme ca. 5 min. Bechamelsauce: Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt mel og bag det godt sammen. Kom halvdelen af mælken i, og når saucen koger tilsættes resten af mælken lidt efter lidt. Kom krydderier, ost og fløde i. Lad saucen koge godt igennem og smag den til. Læg halvdelen af auberginerne i et smurt, ovnfast fad. Fordel kødblandingen ovenpå, og dæk med resten af auberginerne. Hæld bechamelsaucen over og drys med rasp. Bag Moussaka’en midt i ovnen ved 180 grader i ca. 50 min.  

Tilbehør

Godt brød og en grøn salat