Marokkansk lammegryde med tomat 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
1 udbenet lammebov eller kølle
2 løg
2 fed hvidløg
1 tsk spidskommen
1 tsk stødt ingefær
1 tsk paprika
salt
2 spsk olivenolie
safran
500 g tomater evt. fra dåse
2 spsk honning
ca. 2 cm kanelstang
1 tsk tørrede, knuste chili
frisk koriander 

Tilberedning

Skær kødet i tern og bland det med det hakkede løg, hvidløg, olivenolie, spidskommen, paprika, ingefær og salt. Lad det trække i køleskabet i mindst 2 timer, gerne natten over. Tomaterne flåes, hakkes og koges sammen med honning, chili, de udblødte safrantråde og smages til med salt. Brun kødet ved kraftig varme og læg det op i sovsen. Retten hældes i et ildfast fad med låg stilles i ovnen ved 150 o C i ca. 1 time. Til sidst drysses hakket koriander over og retten serveres direkte fra fadet. 

Tilbehør

Couscous kogt i grøntsagsbouillon blandet med hakkede peberfrugter og ærter God fornøjelse…