Marineret stegt vildsvinekølle 

Ingredienser

Ingredienser til 8 personer:
ca. 4 kg vildsvinekølle
Marinade:
1 gulerod
1 løg
2 stængler blegselleri
2 laurbærblade
2 kviste timian
3 fed hvidløg
10 enebær
10 peberkorn
3/4 l rødvin
3 spsk olivenolie Maizena
Aceto Balsamico
salt peber 

Tilberedning

Rids fedtlaget af køllen i tern og læg den i en skål i passende størrelse. Gør grøntsagerne i stand, skær dem mindre stykker og fordel dem omkring køllen. Bland marinaden af rødvin, olie og krydderierne og hæld den over kødet og grøntsagerne. Lad det marinere tildækket og køligt i 3-4 døgn, vend køllen en gang imellem. Tag køllen op tør den godt og si marinaden. Brun den i ovnen ved 250° C i 20 minutter. Hæld overflødig fedt af bradepanden og dæmp varmen til 160° C og hæld den siede marinade ved. Steg køllen nu i 2 timer og dryp den jævnlig med marinaden. Suppler evt. med mere væde, bradepanden må ikke koge tør. Tag kødet op, dæk det til og lad det hvile i 15-20 minutter. Si imens stegeskyen og skum den for fedt. Kog den ind, jævn med maizena og smag til med Aceto Balsamico, salt og peber. Skær køllen fra skankebenet i skrå, ikke for tykke skiver. 

Tilbehør

Rødkål kogt med rødvin, æbler, enebær og nellike og groft puré af kartofler og rodfrugter serveres til. God fornøjelse…