Lynstegt kyllingebryst 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
4 store franske kyllingebryster
1 æggehvide
1 tsk maizena
2 fed hvidløg
1 stykke frisk ingefær
ca. 500 g forskellige grøntsager (forårsløg, bladselleri, porre, grønne bønner, ærter, courgetter, gulerødder, kinakål, broccoli, peberfrugt eller andet efter sæson)
2 dl hønsebouillon
½ dl tør sherry
2 spsk sojasauce
1 dl jordnøddeolie 

Tilberedning

Tag skindet af kyllingebrysterne og skær dem i strimler. Bland dem med æggehvide, 1 spsk sojasauce og Maizena og lad dem trække i mindst ½ time. Imens gøres grøntsagerne i stand, alt skal stå klar, når tilberedningen begynder. Hvidløg pilles og hakkes fint, ingefær skrælles og hakkes og stilles klar i en skål. Grøntsagerne skæres i passende stykker eller stave, alt efter deres art. Grøntsager som bruger samme tid til at blive møre stilles i samme skål. Lav en sovs af hønsebouillon (terning eller hjemmelavet fond, kogt på kyllingeben og urter) sherry, sojasauce og peber og stil den klar i en skål. Nu skal det gå stærkt. Varm olien op i en wok eller dyb pande så det bliver meget varmt. Vend nu kyllingestrimlerne rundt i olien, indtil de bliver hvide hele vejen rundt. Tag dem op og stil dem til side. Sauter nu hvidløg og ingefær, pas på de må ikke blive sorte. Derefter kommer man grøntsagerne på panden som steges med stærk varme. Først de grønsager som er længst om at blive møre. Når alle grøntsager er stegt godt igennem hældes sovsen over og det simrer i kort tid indtil grøntsagerne er møre uden dog at blive bløde. Til sidst kommer man kyllingestrimlerne på panden og varmer det hele godt igennem. Servér straks rygende varmt fra panden. 

Tilbehør

Kogte ris og til dem der kan lide det lidt stærkt kan man sætte ekstra sojasauce og Sambal Oelek eller andet chilipasta på bordet.