Lyngrillet Wagyu bov med Gomadressing

Ingredienser til 4 personer:

750-900 g wagyu bovsteg
2 dl sesamfrø
1 dl rørsukker
0,5 dl riseddike (hvidvinseddike kan bruges)
0,5 dl lys sojasauce
1 spsk sesamolie (af ristede sesamfrø)
2 dl mayonnaise (lav den selv, eller køb en god kvalitet – brug ikke den på tube)
salt og peber
Tilberedning:

Grillet bov af Wagyu: Tag bovstegen direkte fra køl og skær den ud i ensartede skiver af ca. 1 cm tykkelse. Grill dem på direkte varme på en ultravarm grill. (brug gerne rigtige kul i stedet for briketter – det smager altså bare bedre) Grill dem kort så stykkerne stadigt er meget røde inden i. Krydr kødet med salt og peber på begge sider og vend dem med gomadressingen – og server straks.

Gomadressing: Rist sesamfrø gyldne på en tør pande og knus dem derefter i en morter - mal dem til de fleste frø er knust. Bland med de øvrige ingredienser. Lad gerne dressingen trække i en times tid så sukkeret opløses.

INFO: Boven er ikke det møreste stykke kød på Wagyu-oksen – men uha uha sikke en smag og fedtmarmoreing kødet har.



FIF: Pas på med stegningen – kødet må for alt i verden ikke blive gennemstegt da det så vil blive kedeligt og sejt. Et godt fif er at have ALT klar – og sat på bordet INDEN kødet grilles! Grill nu kødet – vend i dressingen og server… Eller endnu bedre – grill stykkerne lidt efter lidt og spis og grill mens I spiser jer vej igennem kødstykket.


 

Servering: Man kan servere alle former for salater og kartofler hertil – vi spiste en lækker tomatsalat og en salat med hvide asparges og spidskål dertil – men uanset hvad du vælger at servere vil det altid spille andenviolin i denne sammenhæng.

Opskriften er venligst udlånt af Skagenfoods huskok Jacob Dahl.