Linsesalat 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
250 g. grønne linser
2 løg
2 gulerødder
1 bouquet garni
4-5 hele nelliker
sennep
olie
vineddike
salt og peber
Pynt:
1-2 løg og evt. 10-15 sorte oliven 

Tilberedning

Skyl linserne under rindende vand og lad dem dryppe af. Hæld dem i en gryde med 2-3 gange så meget koldt vand som linser, vand, løg, gulerødder, bouquet garni, nelliker, salt og peber. Lad linserne småkoge til de er møre (ca. 20 min). Hæld væden fra og lad linserne afkøle. Lav en dressing af sennep, vineddike og olie. Smag til med hvidløg, salt og peber. Vend linserne i dressingen, og lad dem trække i marinaden. Ved servering pyntes salaten med strimler af rå løg og evt. sorte oliven. Salaten kan også serveres varm: samme fremgangsmåde, men hold linserne varme og tilsæt 200 g. sprødristet flæsk i tern samt 1-2 skalotteløg i tern og fintklippet purløg. 

Tilbehør

Salaten bruges som tilbehør til alle former for stegt kød eller den bruges som fyldig salat på et frokostbord.