Linse-spinattærte 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
50 g. grahamsmel
100 g hvedemel
75 g smør
½ tsk. salt
½ dl. kærnemælk
Fyld:
150 g linser
200 g. frossen hel spinat
3 løg
2 spsk. olie
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. reven muskatnød
salt, peber
2 dl creme fraiche 

Tilberedning

Kom grahams- og hvedemel i en skål. Smulder det kolde smør heri. Tilsæt salt og kærnemælk og ælt dejen hurtigt sammen. Læg den i køleskab og lad den hvile mindst 30 min. Skyl linserne og kog dem godt møre under låg for svag varme i ca. 20-25 min. og lad dem dryppe af i en sigte og purer dem. Tø spinaten op og tryk den fri for væde. Kom den i gryde og lad den dampe i 3-4 min. Hak den derefter i mindre stykker. Pil løgene, skær dem i små terninger og svits dem i olien sammen med krydderierne i ca. 5 min. Bland linsepure, spinat og creme fraiche i og smag til med salt og peber. Rul dejen ud i ½ cm. tykkelse og beklæd en smurt tærteform (ca. 24 cm i dia). Forbag bunden i ca. 10 min. Kom fyldet i og drys evt. med revet emmentaler. Bag videre på ovnens midterrille i ca. 20 min. ved 200 grader. 

Tilbehør

Sammen med en blandet salat er tærterne dejlige som frokostret