Frugt- og grøntsagspuré fra Les Vergers Boiron



De 5 sommerpuréer fra Les Vergers Boiron

 

Passionsfrugt, hindbær, jordbær og mango kæmper i toppen om at være de mest solgte puréer i sommerperioden 2017. På en 5. plads har vi CITRON. Denne skønne syrlige, læskende citrusfrugt med skallen, der kan løfte ethvert måltid.


Les Vergers Boiron laver puréer, der har alle den friske frugts bedste kvaliteter – duften, smagen, farven, friskheden, renheden – uden alle besværlighederne.

Der tilsættes ikke smagsforstærkere, farvestoffer eller kunstige konserveringsmidler. Puréen ”flashpasteuriseres” for at forlænge puréernes holdbarhed og for fødevaresikkerhedens skyld. Efter pasteuriseringen hældes puréerne i praktiske, genlukkelige plastikbeholdere og fryses ned. Nogle puréer er uden sukker, andre med max. 10 % sukker for at sikre en ensartet masse og fremhæve smagen. Få overblik over hvilke puréer, der er med og uden sukker i Kalus sortiment her

På spadseretur i Boirons frugthaver

Kom med på en lille rundtur i Boirons frugthaver, og se hvordan de fine, franske frugtpuréer bliver til.

Frisk, moden frugt fyldt med sommersmag og sødme kan være det, der sætter prikken over i’et, hvad enten det er i desserter, drinks eller is. Men frisk frugt kan være en besværlig råvare at have med at gøre. Den skal renses, skrælles, udstenes, hakkes, blendes og ikke mindst opbevares korrekt for at give det lækre, friske touch i retten. De fleste, der har arbejdet med frisk frugt, ved også hvor irriterende og ikke mindst dyrt det kan være at opdage, at de lækre, modne mangoer, man havde bestilt, er stenhårde og uden smag, eller at de friske jordbær er blevet mugne og uspiselige.

Men for 40 år siden fik M. Boiron en god idé: Hvorfor ikke fremstille et produkt, der har alle den friske frugts bedste kvaliteter – duften, smagen, farven, friskheden, renheden – uden alle besværlighederne? Grundstenen til Les Vergers Boiron (Boirons frugthaver) var lagt, og med over 40 års erfaring i at lave frosne frugtpuréer er Boiron i dag eksperter på deres felt. Ud over frugtpuréer laver Boiron også frossen frugtcoulis, frugtkoncentrat, løsfrosne frugter og nu også frosne grønsagspuréer.


Den samme høje kvalitet alle årets dage

Boiron har siden opstarten i 1970 perfektioneret deres produktionscyklus og kvalitetskontrol. Det betyder, at de i dag kan garantere et ensartet produkt af høj kvalitet året rundt, uanset vejrlig.

Frugtavlerne udvælges med omhu over hele verden ud fra høje kriterier for frugtens smag, pureringskvaliteter og fødevaresikkerhed. Boiron indgår langvarige aftaler med avlerne og fordeler deres indkøb over flere frugtavlere, ofte i forskellige lande, for at sikre en konstant levering. Fra Indien kommer de søde mangoer, fra Polen og Serbien de aromatiske jordbær og kirsebær, mens franske frugthaver leverer de saftige æbler, pærer, blommer og abrikoser.

Fra frugt til puré

Frugterne plukkes, når de er fuldmodne. Sarte frugter som fx hindbær og jordbær fryses ned på stedet, mens de mere hårdføre frugter bliver transporteret direkte til Boirons topmoderne fabrik i Valence i det sydøstlige Frankrig. Her bliver hver ny frugtsending testet. Der bliver først lavet en puréprøve for at teste frugtens smag og andre kvaliteter. Hvis frugtkvaliteten kan godkendes, blander Boirons panel af smagseksperter prøven med prøver fra andre sendinger for at finde frem til en fælles ”standardsmag”. Denne blandingsproces er uhyre vigtig for produktets ensartethed og er en af hjørnestenene i Boirons ekspertise og know-how.

Når frugtsendingerne er blevet testet, forarbejdes frugterne til puré. Nogle puréer tilsættes små mængder invertsukker for at sikre en ensartet smag og konsistens.


Den rene frugt, helt uden kunstige tilsætningsstoffer

Der tilsættes ikke smagsforstærkere, farvestoffer eller kunstige konserveringsmidler. Puréen ”flashpasteuriseres” for at forlænge puréernes holdbarhed og for fødevaresikkerhedens skyld. Flashpasteuriseringens høje temperaturer og hurtige nedkøling bevarer puréernes naturlige farve, duft og smag i modsætning til almindelig pasteurisering. Efter pasteuriseringen hældes puréerne i praktiske, genlukkelige plastikbeholdere og fryses ned.

Inden puréerne forlader fabrikken, kvalitetskontrolleres de igen, og så er de klar til at påbegynde deres rejse ud til dessertkokke, ismagere, chokolatierer, konditorer, bartendere og andre professionelle frugtentusiaster i hele verden.

Vidste du at…

…Les Vergers Boiron er certificeret med de internationale standarder ISO 9001 og ISO 14001?

ISO 9001 er en kvalitetskontrolcertificering, som forpligter Boiron til hele tiden at forbedre produktionen og kontrolprocesserne, så de lever op til de højeste standarder.

ISO 14001 er en miljøkontrolcertificering, som forpligter Boiron til at producere med omtanke for miljøet. I 2005 sorterede og genbrugte Boiron således 85% af deres affald, og de arbejder hele tiden på at mindske brugen af kunstgødning og pesticider i frugtavlen og i stedet bruge naturlig skadedyrsbekæmpelse, fx ved at plante buske der tiltrækker mariehøns, som spiser de bladlus, der skader frugttræerne.

Boirons topmoderne, ISO-certificerede fabrik i Valence blev indviet i 2010.


Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.