Legeret linsesuppe
Ingredienser
Ingredienser til 4 personer:
175 g. grønne linser
2 skalotteløg
1 persillerod
1-2 fed hvidløg
olie
4 dl. bouillon
karry
bredbladet persille
salt og peber
piskefløde
175 g. grønne linser
2 skalotteløg
1 persillerod
1-2 fed hvidløg
olie
4 dl. bouillon
karry
bredbladet persille
salt og peber
piskefløde
Tilberedning
Skyl linserne og lad dem dryppe af. Skræl persilleroden, pil skalotte- og hvidløg, og skær dem i små tern. Svits grøntsagerne i olien, sammen med karry i 2-3 min. Kom linser og bouillon i gryden og lad suppen småkoge under låg i ca. 45 min til linserne er godt møre. Purer suppen og varm den igennem. Smag til med piskefløde, salt og peber. Drys med grofthakket persille.
Tilbehør
Godt brød. Hvis suppen skal spises som hovedret, skal mængden øges. Man kan starte med at svitse 150 g bacon i tern og får dermed en mere fyldig suppe