Lammekrone med Ratatouille 

Ingredienser

Ingredienser til 6 personer
1 pk. lammekrone, ca. 800 gr.
40 g smør
3 fed hvidløg
1 kvist rosmarin
2 spsk. hakket mynte
salt, peber
2 løg
1 grøn eller rød peberfrugt
1 aubergine
5 modne tomater
2 fed hvidløg
krydderurter såsom timian, merian og basilikum olivenolie
½ teske Piment Espelette
salt  

Tilberedning

Lammekrone tilberedes af koteletstykker af enkeltsidet lammeryg hvor ryg benet er skåret fra. Med en skarp kniv frigør man ”skafterne” for kød, så de enkelte ben er helt nøgne, hvorefter man knækker rygstykkerne forsigtigt i leddene, så de kan bøjes mod hinanden og danne en ring med bagsiden udad. Kronen holdes sammen af ufarvet bomuldssnor. Knus hvidløg sammen med salt og krydderier, rør det i smørret og gnid lammekronen jævnt over det hele. For at undgå at ”skafterne” bliver sorte, kan de dækkes med alu-folie under stegningen Varm ovnen til 200 o C og steg kronen i 20 min til den er brunet. Skru ned til 165 o C og steg videre i 20 min. Mærk nu på kødet som skal føles spændstigt hvis det skal være rosa stegt. Lad kronen hvile mindst 10 minutter inden udskæring. Forbered grønsagerne og skær dem i terninger og hak hvidløgene fint. Steg dem i olien, startende med auberginer, som må gerne blive godt stegt, derefter løg, peberfrugt og til sidst tomaterne. Krydr med Piment Espelette, smag til med salt og vend til sidst de hakkede krydderurter i. Ved anretningen kan kronen fyldes med ratatouille og alu-folien erstattes af hvide papirmanchetter. Lammekronen udskæres til enkelt koteletter ved bordet.  

Tilbehør

Man kan servere alle former for kartoffel til. 
Tomatsalat med masser af løg og oliven med en dressing af aceto balsamico og jomfruolie passer fint til.