Lammekrone med pesto og rösti
Ingredienser
Ingredienser til 4 personer
1 pk. lammekrone, ca. 800 gr.
40 g smør
salt, peber
Pesto:
1 stort bundt basilikum
100 g Parmesan
25 g pinjekerner
3 dl god olivenolie
Rösti:
1 kg bagekartofler
salt, peber
1 spsk maizenamel
olivenolie til stegning
1 pk. lammekrone, ca. 800 gr.
40 g smør
salt, peber
Pesto:
1 stort bundt basilikum
100 g Parmesan
25 g pinjekerner
3 dl god olivenolie
Rösti:
1 kg bagekartofler
salt, peber
1 spsk maizenamel
olivenolie til stegning
Tilberedning
Lammekronen afpudses for fedt og sener og skæres i stykker med 3-4 ben til hver. Krydr stykkerne med salt og peber og brun dem på en pande. Varm ovnen til 220 oC og steg kødet færdigt i ca. 15 min. Lad det hvile i 15 minutter inden servering. Skræl og riv kartoflerne og bland dem med salt, peber og maizenamel. Form flade bøffer med hånden og pres væden fra. Steg dem i olie til de er brune og lækre. Blend alle ingredienser til pesto’en. Anret et stykke lammekrone på hver tallerken, sammen med en kartoffelkage og lidt pesto og server resten af pesto til.
Tilbehør
Server en tomatsalat med løg til.