Lammekoteletter med wasabikartoffelmos og balsamicosky 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
12 lammekoteletter
salt, peber
6 spsk Aceto Balsamico
20 g smør
olivenolie til stegning
800 g kartofler
2 spsk salt
50 g smør
1½ dl 18 % fløde
1 spsk wasabipulver rørt ud i vand eller ca. 5 cm wasabi fra tube  

Tilberedning

Skræld kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem i vand tilsat salt til de er møre, men ikke udkogte. Sigt vandet fra, purer dem, varm fløden med smørret og rør mosen med fløden og wasabi til en lind puré. Smag til med evt. mere salt. Opvarm en pande godt, kom lidt olie på og steg lammekoteletterne 2 min på hver side. Steg dem efterhånden hvis der ikke er plads på panden til alle på én gang, hellere det end at overfylde panden, så daler varmen og koteletterne bliver ikke sprøde. Krydr dem med salt og peber og lad dem hvile tildækket så saften kan nå at samle sig i kødet. Kom Aceto Balsamico på panden og leger med smørret til en blank sauce. Anret kartoffelmosen på tallerkner, læg koteletterne ved og hæld lidt sauce over.  

Tilbehør

Tomatsalat med masser af løg og oliven med en dressing af aceto balsamico og jomfruolie passer fint til.