Lammekølle vendt i knust peber med fløde 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
1 udbenet, snøret lammekølle
1 lille håndfuld sorte peberkorn
½ kg jordskokker
2 madæbler
½ l piskefløde
smør
citronsaft
salt  

Tilberedning

Knus peberkornene groft i en morter. Bland med groft salt og vend lammekøllen i blandingen. Stegen brunes i smør i en gryde, som kan sættes i ovn. Fløde hældes over, så stegen dækkes halvt. Lad den småsimre i 20 min. og vend den undervejs et par gange. Æbler og de skrællede jordskokker skæres i store tern. Svits dem i en gryde med lidt smør og kom dem rundt om stegen. Læg et låg på gryden og sæt den i en ovn ved 175º i ca. 30 min. Tag stegen op og skær den i skiver, smag grønsagerne til med citronsaft og server dem sammen med kødet.  

Tilbehør

Byd små pillekartofler eller pasta til.