Lammekølle med hvide bønner og rosmarin 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
1 lille lammekølle eller 1 lammebov
Marinade:
½ dl olivenolie
1 stor kvist rosmarin
3 fed hvidløg
salt, peber
150 g hvide bønner
1 løg
2 gulerødder
1/4 selleri
4 fed hvidløg
1 pore
2 dl hvidvin
2 dl hønsebouillon 

Tilberedning

Rids fedtsiden af lammekøllen og smør den med olie, knust hvidløg, rosmarin, salt og peber. Lad køllen marinere til dagen efter. De hvide bønner udblødes i koldt vand i 8-12 timer. Hak løg, gulerod, selleri, pore og hvidløg og svits det hele i lidt olie. Tilsæt de udblødte bønner, vin og bouillon, kog op og lad det koge stille i en time under låg. Tilsæt evt. mere væde. Læg ragouten i et ovnfast fad og læg lammekøllen på. Sæt det i en 180o C varm ovn i 50 minutter. Lad kødet hvile i 20 minutter inden udskæring og kom bønner og grøntsager i en skål og smag til med hakkede friske krydderurter. 

Tilbehør

Små sprøde kartoffelpandekager af rå kartofler og agurkesalat med flødedressing. God fornøjelse…