Lammekølle med gratin af porre, kartoffel og jordskok 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
1 lammekølle
2-3 spsk. dijonsennep
salt, peber
2-3 porrer
400 g kartofler
200 g jordskokker
5 fed hvidløg
smør
1 dl hvidvin
1½ dl fløde
salt, peber,
muskat  

Tilberedning

Krydr lammekøllen med salt og peber og smør med dijonsennep. Sæt den i en 180o varm oven i 1-1½ time til den er mør men stædig lidt rosa. Lad den hvile i mindst 10 min inden udskæring. Porrer, kartofler, jordskokker og hvidløg gøres i stand og skæres i ringe og tern. Svits dem i smør til de er glasklare dog uden at have taget farve og tilsæt hvidvin og fløde. Smag til med salt, peber og muskat og læg grønsagerne i et ildfast fad. Kom smørklatter på toppen og bag gratinen i ovnen i 1 time. Skær lammekøllen i skriver og server gratinen til.  

lam
Køb varerne til opskriften
Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.