Lammekølle med gratin af porre, kartoffel og jordskok 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
1 lammekølle
2-3 spsk. dijonsennep
salt, peber
2-3 porrer
400 g kartofler
200 g jordskokker
5 fed hvidløg
smør
1 dl hvidvin
1½ dl fløde
salt, peber,
muskat  

Tilberedning

Krydr lammekøllen med salt og peber og smør med dijonsennep. Sæt den i en 180o varm oven i 1-1½ time til den er mør men stædig lidt rosa. Lad den hvile i mindst 10 min inden udskæring. Porrer, kartofler, jordskokker og hvidløg gøres i stand og skæres i ringe og tern. Svits dem i smør til de er glasklare dog uden at have taget farve og tilsæt hvidvin og fløde. Smag til med salt, peber og muskat og læg grønsagerne i et ildfast fad. Kom smørklatter på toppen og bag gratinen i ovnen i 1 time. Skær lammekøllen i skriver og server gratinen til.