Lammekølle à la boulangère 

Ingredienser

Ingredienser til 6 personer:
1 lammekølle ca. 2 kg
salt
peber
1½ kg kartofler
3 løg
4 fed hvidløg
1 stort bundt persille
frisk merian
frisk rosmarin
5 dl bouillon
50 g smør 

Tilberedning

Skræl kartoflerne og skær dem i ikke for tynde skiver, pil og hak løgene og hvidløgene groft, hak krydderurterne fint og bland dem med kartoffelskiver, løg og hvidløg og krydder med salt og peber. Smør en bradepande og fordel kartoffelblandingen jævnt. Hæld bouillonen over Krydder lammekøllen med salt og peber og læg den på risten direkte over bradepanden med kartoflerne. Fordel smørret i tynde skiver over kødet. Stil det hele i en 180 o C varm ovn i 1 – 1½ time. Maden er nu næsten klar, man kan bruge tiden mens den er i ovnen til andre ting. Når bradepanden tages ud af ovnen, skal kødet hvile tildækket i 10 minutter før køllen skæres ud og lægges tilbage på kartoflerne og retten serveres fra bradepanden. 

Tilbehør

Bønnesalat med tomater og løg er god til. God fornøjelse…  

lam
Køb varerne til opskriften
Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.