Lammegratin 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
500 g hakket lammekød
3/4 kg kartofler
1 aubergine
2 courgetter
400 g tomater (evt. fra dåse)
1 løg
4 fed hvidløg
½ tsk spidskommen
1 knivspids kanel
salt, peber
½ l fed yoghurt*
2 æg 

Tilberedning

* tyrkisk yoghurt med 10% fedt er meget velegnet til gratineringen og kan købes mange steder. Hvis man ikke kan få det, lader man 1 l yoghurt naturel løbe af i et klæde i mindst 1 time. Tilberedning: Skær kartofler, aubergine og courgetter i skiver, drys med salt og lad dem stå i ½ time. Hak løg og hvidløg og brun dem sammen med kødet i olie. Tilsæt de flåede, hakkede tomater og smag kødsovsen til med salt, peber, spidskommen og kanel. Tør grøntsagerne og læg dem lagvis med kødblandingen i et ovnfast fad. Dæk fadet med stanniol og sæt det i en 160 o C varm ovn i ½ time. Til sidst overhældes retten med yoghurt, som er pisket sammen med æggene og bages i yderligere 15 minutter ved 180o C 

Tilbehør

Godt brød og en blandet salat serveres til. God fornøjelse…