Lam i dild 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
1,5 kg lammehals skåret i tykke skiver
1 l vand
10 peberkorn
3 laurbærblade
5 fed hvidløg
1 løg
de grove stilke af dilden
2 spsk æbleeddike
1 tsk salt
Til sovsen:
30 g smør
3 spsk mel
5 dl suppe
1-2 dl piskefløde
1 stort bund dild 

Tilberedning

Sæt skiverne af lammehals over i en gryde med vand så det lige netop dækker. Hvis man ønsker mere reelt kød, kam man bruge udbenet lammebov eller kølle. Bring vandet i kog og fjern det skum der dannes. Skær løget over et par gange, hvidløgsfeddene en gang og tilsæt dem sammen med resten af krydderierne. Kog under låg i ca. 30-40 minutter til kødet er mørt. Si suppen og stil kødet til side. Hvis suppen er meget fed, er det en god ide at stille kødet i suppen koldt til dagen efter. Fedtet samler sig i toppen og kan nemt fjernes. Smelt smørret og rør melet i. rør det glat, spæd med den siede suppe og lad det koge godt igennem. Pisk fløden i, lad sovsen koge igennem og smag til med salt og peber. Kom kødet tilbage i sovsen lad det varme godt igennem og rør til sidst den hakkede dild i. 

Tilbehør

Skrabede nye kartofler og agurkesalat med fløde, æbleeddike og klippet purløg hører til denne forårsret. God fornøjelse…  

lam
Køb varerne til opskriften
Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.