Kyllingelår med asparges 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
4 hele kyllingelår
5 fed hvidløg
1 tsk. salt
1 tsk. Piment Espelette
5 spsk olivenolie
1 stort bundt grønne asparges
10 - 15 cherrytomater
1 håndfuld sorte oliven
basilikum
salt, peber
5 spsk. olivenolie  

Tilberedning

Lav et snit langs kyllingelåret på begge sider og krydr dem med salt og Piment Espelette. Hak hvidløgene og fyld dem i snittene. Smør en lille bradepande med olien og læg lårene i. stænk med mere olie og steg dem i en 180 o C varm ovn i 30 min. Gør aspargesene klar og skær dem i halve. Smør et ildfast fad med lidt olie og fyld asparges, cherrytomater, oliven og den hakkede basilikum i. Krydr med salt og peber og dryp med olie. Stil fadet i ovnen de sidste 8-10 min. af lårenes stegetid. Stil begge fade på bordet så man kan dyppe brødet i den gode stegesky som samler sig.  

Tilbehør

Det skal selvfølgelig godt brød til.