Kudukølle med skorzonerrødder i filodej
Ingredienser
Ingredienser til 4 personer:
400-600 g kudukølle
50 g smør
2 spsk Aceto Balsamico
2 dl vildfond
2 hakkede skalotteløg
3 salvieblade
10-12 skorzonerrødder
saft og skræld af 1 citron
Madagascarpeber
Olivenolie
Filodej
1 spidskål
400-600 g kudukølle
50 g smør
2 spsk Aceto Balsamico
2 dl vildfond
2 hakkede skalotteløg
3 salvieblade
10-12 skorzonerrødder
saft og skræld af 1 citron
Madagascarpeber
Olivenolie
Filodej
1 spidskål
Tilberedning
Krydder kudukøllen med salt og peber. Læg den i en smurt bradepande og sæt den i ovnen ved 175º i ca. 40 minutter Lad stegen trække 15 minutter inden den skæres ud. Saucen: Kog bradepanden af med Aceto Balsamico, tilsæt fond, salvieblade og skalotteløg, lad saucen koge godt igennem, smag til med salt og peber og monter med smør. Skræl skorzonerrødderne og kog dem 10 min i letsaltet vand tilsat citronsaft for at undgå misfarvning. Tag dem op, tør dem og skær dem i lige lange stykker. Smag dem til med et par dråber olivenolie, revet citronskal og mosede Madagaskar peberkorn. Lav 4 pakker af filodej med et passende mængde skorzonerrod. Pakkerne pensles med lidt smeltet smør og bages ved 200º i 5-10 min. Filodejen skal være sprød og brun.
Tilbehør
Server kudukøllen skåret i skiver med skorzonerrodspakkerne. Byd saucen og kogte nye kartofler til. God fornøjelse…