Krydrede kalkunfrikadeller 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
500 g hakket kalkunkød
2 dl rasp
2 dl vand eller bouillon
2 æg
1 løg
2 fed hvidløg
1 tsk reven skal af usprøjtet citron
1 spsk karry (gerne madrascurry)
4 spsk hakkede krydderurter (fx persille, timian, basilikum, koriander, mynte, kørvel)
salt
peber
4 spsk olie 

Tilberedning

Bland raspen og bouillonen i kødet, rør æggene i, pil og hak løg og hvidløg og rør begge dele i farsen, tilsæt citronskal, karry og krydderurterne og rør farsen med salt og peber. Den må ikke være for fast. Lad farsen hvile ½ time, så krydderi-smagen fordeles og farsen bliver formfast. Varm olien op i en panden og form aflange frikadeller med en dessertske. Steg dem ved svag varme 4-5 minutter på hver side. De skal være brune og helt gennemstegte. 

Tilbehør

Courgetter i skiver stegt i olie, tilsat hvidløg og hakket persille, kogte canadiske vilde ris blandet med hvide ris og en yoghourtsauce med krydderurter og hvidløg er passende tilbehør. God fornøjelse…