Kronkalvekølle med rødkål og kastanier 

Ingredienser

Ingredienser til 8 personer
1 udbenet kronkalvekølle (ca. 2500 g)
25 hakkede tørrede enebær
1 tsk. groft salt
friskkværnet peber
7 dl hvidvin/bouillon
3 dl piskefløde
1 rødkål skåret i tynde strimler
1 stort løg skåret i tynde skiver
500 g kogte og pillede kastanier
2 spsk. balsamico eddike
1-2 dl rødvin
2 spsk. olivenolie  

Tilberedning

Fjern sener og hinder fra køllen og tør den godt. Bind bomuldsgarn om så køllen holdes sammen. Gnid den med enebær, salt og peber og læg den i en bradepande. Brun i ovnen ved 200º i ½ time. Skru temperaturen ned til 160º, hæld vin og piskefløde ved og steg videre i 1 time og 40 minutter. Tag dyrekøllen ud af ovnen efter i alt 1 time og 50 min. (mål evt. med stegetermometer temperaturen skal være 75º) Tag køllen op og lad den hvile tildækket i ca. ½ time. Si skyen fra. Kog stegeskyen ind ved kraftig varme til ca. 5 dl og jævn med Maizena rørt ud i fløde. Smag saucen til. Opvarm olien på en stor pande og sauter løgene indtil de er bløde, tilføj rødkål, balsamico eddike og rødvin. Læg låg på og kog indtil kålen er mør, den skal stadig være lidt sprød omrør jævnligt. Kom kastanjerne ved og kog endnu 10 min. indtil de er varme. Smag til med salt og peber. Skær kronkalvekøllen i skiver og server sauce og rødkål til.  

Tilbehør

Smørstegte små kartofler.