Kartoffelsuppe med melormeflæskesvær

Kartoffelsuppe med melormeflæskesvær
hasselnøddeolie og purløg


4 personer 


Kartoffelsuppe
600 g kartofler
1 porre
100 g smør
5 dl mælk
salt
2 håndfulde hø til rygning 


Melormeflæskesvær
200 g svinesvær
2 dl lys hønsefond, evt. mere
1 spsk maizena
50 g melorme 


Til servering
3 spsk hasselnøddeolie
2 dl fløde 50 %, fx Essens fra UNIKA*
½ bdt purløg


Skræl og skær kartoflerne ud i grove tern sammen med det hvide fra porren. Kog kartoffeltern og porre møre i vand – samtidig koges mælk og smør op. 


Dræn vandet fra kartofler og porre og stavblend dem med den varme smørmælk. Smag suppen til med salt og hæld den i en metalskål eller gryde. Juster konsistensen med mere varm mælk, hvis den er for tyk. 


Placer skålen i midten af en slukket kuglegrill med alle spjæld lukket og sæt ild til en bunke hø ved siden af. Kvæl ilden med låget og lad suppen ryge i grillen i 30 minutter. 


Kog sværen helt mør i saltet vand i ca. 1-2 timer, herefter blendes den kogte svær med lys hønsefond og maizena. Massen skal være som pandekagedej – er den for tyk, tilsættes mere fond. Til sidst vendes melormene i, du kan evt. hakke dem groft inden. 


På en god teflonpande steges en 1 dl af massen, til væden er fordampet, og farven er gylden. Herefter tages flæskesværen af med en palet og dryppes af på fedtsugende papir. Pas på med varmen, de brænder meget let på. Er de ikke helt sprøde, når de kommer af panden, kan de bages sprøde ved 120 °C i ovnen. 


Varm suppen op og anret den med letpisket fløde 50 % og hasselnødde-olie på toppen. Server de sprøde melormeflæskesvær ved siden af sammen med purløget, der skæres i 3 cm lange stykker. 


*Fløde 50 % kaldes også ‘double cream’. Den kan evt. i denne ret erstattes med almindelig piskefløde.

Opskriften er fra kogebogen 'Insectivore' af Rasmus Leck Fischer og Flemming Gernyx, Muusmann Forlag

Insekter
Køb varerne til opskriften
Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.