Kaninryg i asparges 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
2 kaninrygge
500 g hvide asparges
2 milde løg
2 dl tør sherry eller vermouth
5 dl cider
2 dl fløde
olivenolie
salt, peber  

Tilberedning

Skræl asparges med rund hånd, alt det træede skal væk også bunden! Læg dem i et vådt viskestykke til de skal bruges. Kog aspargesskrællerne i cider og lidt vand i 20 min og si væden fra. Skær kaniryggen i passende stykker og krydr med salt og peber. Brun dem og de hakkede løg i olien til de er gyldne. Kom sherry eller vermouth ved og lad det koge lidt ind, hæld aspargeskogevand og fløde ved, krydr med salt og peber og lad retten simre i 20. min. Tag kødet op og hold det varmt. Skær asparges i mindre stykker og kog dem 5 min i saucen. Smag til, jævn evt. saucen lidt og læg kødet tilbage. Server retten drysset med kørvel og/eller persille.  

Tilbehør

Spis nye kartofler til.