Kanin med sennep 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
1 kanin
4-6 spsk. dijonsennep
150 g letsaltet flæsk
5 skalotteløg
2 fed hvidløg
2-4 dl tør hvidvin
krydderbuket
1 dl piskefløde
saften af 1/2 citron
250 g champignon
smør 

Tilberedning

Del kaninen i 8-10 stykker som krydres med salt og peber og smøres med dijonsennep. Skær flæsket i små terninger og hak løgene groft. Brun flæsketerningerne i en tykbundet gryde, tag dem op og smelt smørret i fedtet. Svits de hakkede løg og brun derefter kaninstykkerne - men ikke for længe, så bliver sennep’en bitter. Tilsæt hvidvin og krydderbuket og lad retten simre ved svag varme til kødet er mørt ( ca. 40 min). Skyl champignoner og skær dem i skiver. Svits dem i smør og stil dem til side. Tag kaninkødet op og anret det på et fad. Si skyen og tilsæt piskefløde og lad saucen koge ind. Tilsæt champignon og flæsketerninger og smag til med salt og peber. Pisk citronsaften i og hæld saucen over kødet. 

Tilbehør

Serveres fx. med brasede kartofler og blandet salat. God fornøjelse…