Kanin med fennikel 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
1 kanin
1 fennikelknold
1 løg
1 fed hvidløg
salt og peber
1 laurbærblad
1 kvist timian
1 dl tør hvidvin
1 dl bouillon
Tilbehør:
2 fennikelknold
2 tsk. salt pr. l kogevand
10 g smør
salt og peber
Til stegning:
50 g smør
2 spsk. olie 

Tilberedning

Del kaninen i 8-10 stykker, skær top og rodskive af fennikel og fjern evt. de yderste grove blade. Skyl den i koldt vand og skær den i tynde skiver. Pil løg og hvidløg og hak dem groft. Kaninstykkerne krydres med salt og peber og brunes i en tykbundet gryde i smør og olie. Kom fennikelskiver, løg og hvidløg i gryden og lad det blive lysebrunt. Tilsæt laurbær og timian og spæd med hvidvin og bouillon. Lad retten snurre ved svag varme i ca. 40 min til kødet er mørt. Kog de istandgjorte fennikelknolde i letsaltet vand i en gryde i ca. 15 min. Hæld vandet fra og lad dem dryppe af i en sigte. Del dem i kvarte. Smelt smørret i en gryde og kom fenniklerne i. Tilsæt salt og peber og lad dem snurre under låg et par minutter til de er møre og gennemvarme. Server kaninretten fra gryden og byd de smørdampede fennikler til. 

Tilbehør

Der mangler faktisk kun noget godt brød, så sovsen kan dyppes op. God fornøjelse…