Kalkuncuvette 

Ingredienser

Kalkunkød er magert og forholdsvis billig kød, så det kan bruges som hverdagsmad. Udskæringen ”cuvette” minder i udseende om en okse- eller kalvecuvette. Udskæringen er fra kalkunens udbenede overlår. Ingredienser til 4 personer:
700 – 800 g kalkunoverlår med skind
olie/smør
timian
salt, peber 

Tilberedning

Pensel kødet med lidt olie eller smør og drys timian, salt og peber over. Steges i ovn ved 180 o C i ca. 35-40 min. Stegeskyen kan koges af med lidt hønsefond eller hvidvin, tilsættes lidt fløde, smages til med salt og peber. 

Tilbehør

Ligesom til oksecuvette, kan tilbehøret variere i det uendelige. Flødekartofler, kartoffel-selleripure, stegte svampe, ragout af grønne linser med urter, canadiske økologiske vilde ris, blandet med hvide ris, ja der er ingen grænser sat for fantasien. God fornøjelse…