Indisk lam med cashewnødder 

Ingredienser

Ingredienser til 4-6 personer:
Til masala’en:
½ dl cashewnødder
3 tørrede chili
ca. 3 cm frisk ingefær
ca. 5 cm kanelstang
½ tsk kardemomme
3 nelliker
2 store fed hvidløg
1 spsk korianderfrø
2 spsk spidskommen
2 spsk lyse birkes
1 udbenet lammebov, ca. 1 kg
½ g safrantråde
1 stort løg
5 spsk olie
1½ dl yoghurt
1 spsk citronsaft
hakket persille 

Tilberedning

Lav først masala’en: cashewnødder, chili, ingefær og de pillede hvidløg blendes sammen med ¼ l koldt vand. Knus kanelen og kom den sammen med de andre krydderier i blenderen og purer det hele. Kom saftantråde i en lille skål og hæld kogende vand over. Lad det trække i 10 minutter. Varm olien op og svits det hakkede løg gyldent, tilsæt masala’en, salt og yoghurt og lad det varme godt igennem. Skær lammekødet i tern og vend det i sovsen. Tilsæt safranen med vandet. Læg låg på og lad retten simre i 20-30 minutter, til kødet er mørt. Vend kødet af og til. Til sidst tilsættes citronsaft og hakket persille og retten serveres rygende varm. 

Tilbehør

Ris kogt med nellike, kardemomme og muskatblomme, tilsæt ærter til sidst er passende tilbehør. Hvis man synes at retten er for stærk, kan man byde Raita (yoghurt med små stykker agurk og tomat) til. God fornøjelse…  

lam
Køb varerne til opskriften
Spændende fødevarer fra hele verden

Vi er specialister i fjerkræ, og vores sortiment spænder fra vagtler til kalkuner og fra helt enkle kyllingefileter uden dikkedarer til det eksklusive, franske Bressefjerkræ.

I det kalunariske univers finder du også et stort og spændende udvalg af kvalitetslam, vildt og eksotisk vildt samt okse- og svinekød i topklasse.

Gå også på opdagelse i vores brede vifte af specialiteter inden for charcuteri, tørvarer, frostspecialiteter, olier og eddiker samt gård- og mejerioste.

Endelig har Kalu et stadigt voksende økologisk sortiment.