Indbagt perlehønebryst med urter og bacon 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
4 friske perlehønebryster
100 g frossen butterdej
1 stor gulerod
½ selleri
1 porre
1 fennikel
1 kvist timian
100 g bacon i små tern
1 æg 

Tilberedning

Skyl grøntsagerne og skær gulerod og porre i ½ cm tykke skiver og fennikel og selleri i tilsvarende stykker. Damp så bacon og grøntsagerne i 1 dl vand i ca. 5 min. (grøntsagerne må endelig ikke blive bløde), og hæld det hele op i et ildfast fad til afkøling. Når grøntsagerne er kølet af, krydres perlehønebrysterne med salt, peber og timian og lægges ovenpå. Fadet dækkes med den tyndt udrullede butterdej, som smøres med det sammenpiskede æg. Sæt fadet i den 225 grader varme ovn og bag retten ca. 40 min. 

Tilbehør

Serveres med løse ris blandet med nogle af de sorte canadiske vilde ris. Det ser flot ud og giver en god smag.