Iberisk topfilet i rosmarin 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
1 iberisk topfilet ca. 600g
5-6 store kviste frisk rosmarin
smør
3 pærer
250 g vindruer
3 dl hvidvin
salt, peber  

Tilberedning

Skyld rosmarin, pluk nålene af og hak dem groft. Rul topfileten i den hakkede rosmarin. Pres den godt fast med hænderne. Smelt smørret på en pande og brun topfileten på alle sider ved høj varme. Dæmp varmen og lad kødet stege i ca. 30 min. Vend det ofte under stegningen. Pak kødet ind i alufolie og lad det hvile i 20 min. Skræl pærerne og skær dem i både og halver vindruerne. Sauter først pærerne og derefter vindruerne i lidt mere smør. Tag dem op og hold dem varme mens panden koges af med hvidvin. Smag til med salt og peber og jævn sovsen lidt. Skær kødet skråt i ikke for tynde skiver og anret på et fad med pærer og druer. Byd saucen til.  

Tilbehør

Kartoffelkage