Iberisk mørbrad med Pedro Ximénez 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
2 iberiske mørbrad
2 løg
2 fed hvidløg
200 g champignoner
1 laurbærblad
50 g rosiner uden kerner
150 ml Sherry Pedro Ximénez
Jomfruolivenolie
salt, peber  

Tilberedning

Læg rosinerne i blød et par timer eller natten over i Pedro Ximénez sherry (alternativ kan man bruge Oloroso Sherry eller Marsala, men de giver ikke den samme karakteristiske smag) Pil løgene og skær dem i halve ringe, pil hvidløgene og skær dem i tynde skiver. Steg dem langsomt i den gode olivenolie, så de bliver bløde og lækre, det kan godt tage 20 min. Rens champignoner skær dem i skiver og steg dem på en anden pande. Når både løg og champignoner er næsten færdige hældes de sammen, laurbærblad og rosinerne simrer med i ca. 10 min. Krydr med salt og peber. Tilsæt vinen og spæd evt. med lidt hvidvin eller vand og smag evt. til med Aceto Balsamico. Afpuds mørbradene, krydr med salt og peber og steg dem i olivenolie fra alle sider. Iberisk mørbrad smager i modsætning til normalt svinekød bedst når den stadig er lyserødt i midten og har man et stegetermometer er en perfekt temperatur mellem 62 og 65 o målt i midten af det tykkeste i mørbraden. Læg løg/champignonblanding på tallerknen og anret tykke skiver af mørbraden ovenpå.  

Tilbehør

Stegte peberfrugter og råstegte kartofler passer perfekt til.