Hvidvins-braiseret kalkunbryst med basilikum
Ingredienser
Ingredienser til 4 personer:
600 g kalkunbryst
500 g tomater
1 løg
5-6 pillede hvidløgsfed
1 bdt frisk basilikum
50 g smør
2 dl hvidvin og evt. hønsebouillon
600 g kalkunbryst
500 g tomater
1 løg
5-6 pillede hvidløgsfed
1 bdt frisk basilikum
50 g smør
2 dl hvidvin og evt. hønsebouillon
Tilberedning
Kalkunbrystet krydres med salt og peber og brunes i smørret i en gryde. Brystet tages op. Tomaterne flås og hakkes groft, løg og hvidløg hakkes og sauteres i smørret sammen med den friske basilikum (tørret basilikum kan bruges i nødstilfælde) og tomaterne tilsættes. Efter 5-10 minutter skal brystet igen i gryden, hvidvinen tilsættes og det hele snurrer videre under låg i ca. 20 min. Tag nu brystet op og hold det lunt. Smag saucen til med salt og peber, tilsæt evt. lidt hønsebouillon og monter til slut med en klat smør. Hæld saucen op på et fad og anret kalkunbrystet i skiver ovenpå.
Tilbehør
Godt brød, evt. kogte tagliatelle og en stor skål grøn salat med flødedressing God fornøjelse…