Hønsefond 

Ingredienser

Når man skal tilberede en gryderet hvor man bruger en parteret kylling, står man til sidst med rygben, vingespidser og andre mindre reelle dele. Disse egner sig fortrinlig til at koge en hønsefond. Den kan fryses og danne grundlag for en sovs senere.

Ingredienser til ½ liter:
Skrog, vingespidser og andet afpuds fra kylling, hane eller høne i alt ½ kg
7 dl vand
1 gulerod
1 porre eller 1 løg
1-2 fed hvidløg med skal
2 stilke bladselleri
2 laurbærblade
10 peberkorn
½ tsk salt
1 spsk Aceto Balsamico  

Tilberedning

Grøntsagerne gøres istand og skæres i mindre stykker. Det hele kommes op i en gryde, koges op, skummes af og nu skal det bare stå og simre under låg i et par timer ved svag varme. Til sidst sigtes fonden gennem et klæde eller finmasket sigte og stilles koldt. Alt fedtet samler sig på overfladen og man kan skrabe det af inden fondes fyldes i passende beholdere og fryses.