Helstegt skovdue med svampesauce 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
4 skovduer
1 kg mark- og skovsvampe
1 spsk. fransk dijonsennep
100 g smør
2 dl vildt- eller fjerkræbouillon
2 dl piskefløde
1 bundt bredbladet persille 

Tilberedning

Rens duerne for evt. blod og fjerrester. Dup dem tørre, krydder dem ind- og udvendigt med salt og peber og brun dem godt på alle sider i en tykbundet gryde i 50 g smør. Dæmp varmen, hæld bouillonen ved og braiser dem under låg i ca. 35 min. Imens rens, hak og rist svampene i 50 g smør på en pande. Lad det simre til det meste af svampevæden er fordampet. Tilsæt fløde og sennep og lad det koge ind i ca. 5 minutter. Tag duerne op, skær lårene fra og læg dem tilbage i gryden imens brysterne holdes varme under folie. Hæld svampeblandingen i stegegryden og kog yderligere 5-10 minutter til lårene er møre. Smag saucen til med salt og peber og jævn evt. med lidt maizena. Tilsæt den hakkede persille lige før servering. Læg en due samt lår på hver tallerken, pynt med lidt af persillen og en skefuld sauce. 

Tilbehør

Smørristede aspargeskartofler, resten af svampesaucen og grøn salat. God fornøjelse…