Helstegt dådyrkølle 

Ingredienser

Ingredienser til 8 personer:
1 dyrekølle
4-5 kg
1 bundt persille
1 kg. spinat
500 g svampe
300 g perleløg
smør
Til sovs:
1 gulerod
1 pastinak
1 lille knoldselleri
1 porre
½ l rødvin
50 g smør 

Tilberedning

Dyrekøllen udbenes og afpudses (afpuds og ben skal koges til en fond der bruges til sovsen). Afpuds og ben brunes i en gryde sammen med de skyllede urter og dækkes med vand. Koges 1-2 timer, sigtes og nedkoger med rødvinen til det halve. Til sidst kan sovsen monteres med smør eller jævnes med maizena. Persille og spinat plukkes og skylles grundigt. Blandes i letsaltet vand. Presses fri for vand og hakkes let, krydres med salt og peber og fyldes i den udbenede dyrekølle som herefter snøres. Dyrekøllen brunes i forvarmet ovn ved ca. 220° C og steges videre i ca. 45 minutter ved 180° C. Perleløgene pilles og koges møre i let saltet vand, hældes i en sigte. Svampene renses for jord, skylles og skæres i kvarte. Ristes på panden i smør. Vend perleløgene med svampene. 

Tilbehør

Server den udskårne dyrekølle med svampe-perleløgsfrikassé, kogte kartofler og den liflige rødvinssovs.