Helstegt Canette med stegte kartofler 

Ingredienser

En canette er en lille hun-and på ca. 1,5 kg. Den passer fint til 2 personer og er rigtig festmad.
Ingredienser til 2 personer:
1 canette
kartofler,
salt, peber,
timiankviste,
hakket hvidløg og olie.  

Tilberedning

Anden krydres udvendig og indvendig med salt og peber. Brunes i olie på en pande/gryde. Først på lårene - til sidst på brystet. Steges i ovn 3x15 minutter ved 200°. Først 15 minutter på det ene lår, så 15 minutter på det andet og til sidst 15 minutter på ryggen. Anden skal hvile 10-15 minutter inden udskæring. Lårene kan stadig være lidt røde, men kan så steges færdig mens brystet spises. OBS! Det er vigtigt, at gryden/stegepanden kun lige passer til anden, da and og fedt ellers kan brænde.  

Tilbehør

Tilbehøret kan varieres i det uendelige, men andefedtet er godt til at stege kartoflerne i. Mens anden hviler sig, steges strimler af rå kartofler i fedtet. Når de er brune, krydres de med salt, peber, hakket hvidløg samt timiankviste. En flødestuvet grøntsag er velegnet til, f.eks. spinat, broccoli etc. God fornøjelse…