Hareragout med bacon og kastanier 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer:
1 ung hare
50 g smør
250 g skalotteløg
1 fed hvidløg
2 gulerødder
4 spsk mel
4 dl bouillon
4 dl rødvin
1 krydderbuket af timian, persille og laurbærblad
250 g små champignon
300 g kastanier*
100 g bacon i tern 

Tilberedning

Rens og del haren i passende stykker. Brun kødstykkerne godt i en stegegryde og tag dem op. Pil og svits de hele skalotteløg, tilsæt det finthakkede hvidløgsfed og gulerødderne skåret i skiver. Drys melet over og rør til det er opsuget. Tilsæt bouillon og rødvin og læg kødet tilbage i gryden, hvor det står i 1/2 -3/4 time indtil det er næsten mørt. Bag kastanierne i ovnen i 15 minutter og pil dem ud af skallen. Rist dem sammen med bacontern og de rensede champignon i smør på en pande. Kom champignon og kastanier i gryden med kødet og lad retten snurre i yderligere 10 minutter. Fjern krydderbuketten og server ragouten direkte fra gryden eller hæld den over i et dybt fad. * Dybfrosne, franske kastanier er en hurtig genvej - og så fås de hele året. 

Tilbehør

Server med kartoffelgratin, eller kartoffel-sellerigratin. God fornøjelse…