Grillspyd med lam 

Ingredienser

Ingredienser til 4 personer
500 g lammekød
1 aubergine
2 tomater
8 skalotteløg
3 spsk. olivenolie
2 fed hvidløg
1 tsk. rosmarin
salt og peber
4 bagekartofler
Dressing:
100 g flødeost naturel
2 spsk. creme fraiche 18%
1 fed hvidløg
1 bundt forårsløg
salt og peber 

Tilberedning

Rids kartoflerne, dryp lidt olie over og drys med salt. Pak kartoflerne ind i stanniol og bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min. Imens tilberedes grillspydene og dressingen. Dressing: Rør flødeost med creme fraiche. Tilsæt presset hvidløg og forårsløg skåret i skiver. Smag til med salt og peber. Grillspyd: Skær auberginen i kvarte skiver. Drys med salt og lad dem trække i ca. 20 min. Skyl saltet af og tør auberginerne godt. Skær tomaterne i både og kødet i tern. Pil løgene. Rør en marinade af olie, presset hvidløg og rosmarin. Vend aubergine, tomater, kød og løg i marinaden. Sæt skiftevis aubergine, tomater, kød og løg på grillspyd. Drys med salt og peber og grillsteg spydene ca. 5 min. på hver side. 

Tilbehør

Byd de bagte kartofler, dressingen og en salat af sprødkogte bønner med hvidløg til. God fornøjelse…